Palermo airport

Palermo Airport, ook bekend als Falcone-Borsellino Airport, is de belangrijkste luchthaven van Sicilië en bevindt zich ongeveer 35 kilometer ten westen van de stad Palermo. Het is een van de drukste luchthavens van Italië, met jaarlijks meer dan 6 miljoen passagiers.
Palermo Airport werd in 1960 geopend en is vernoemd naar de twee Italiaanse rechters, Giovanni Falcone en Paolo Borsellino, die in 1992 omkwamen bij een bomaanslag door de maffia in Palermo. Het ligt op een strategische locatie, in de buurt van enkele van de populairste toeristische bestemmingen van Sicilië, zoals Mondello, Cefalù en Agrigento.
De luchthaven biedt een breed scala aan diensten voor reizigers, waaronder restaurants, bars, winkels en gratis wifi. Het beschikt ook over moderne faciliteiten zoals een business lounge en conferentieruimtes. Er zijn verschillende parkeeropties beschikbaar op de luchthaven, inclusief kort parkeren, lang parkeren en valet parking.

Luchthaven Palermo Punta Raisi (PMO)
Adres – 90045 Cinisi, Palermo, Italië

Vliegveld Palermo

Vliegveld Palermo heeft twee terminals, waarvan terminal 1 de belangrijkste is en terminal 2 voornamelijk wordt gebruikt door low-cost luchtvaartmaatschappijen. Er zijn regelmatige vluchten van en naar bestemmingen in Italië en Europa, evenals enkele intercontinentale vluchten.
De luchthaven is goed verbonden met het openbaar vervoer en er zijn verschillende opties om van en naar de luchthaven te reizen, waaronder bussen, treinen en taxi’s. Je kunt ook nog een auto huren op de luchthaven. De busdienst is een handige en goedkope optie en rijdt regelmatig tussen de luchthaven en het centrum van Palermo. Treinen zijn ook beschikbaar, met een directe verbinding tussen de luchthaven en Palermo Centraal Station.
Populaire vakantie aanbieders
1. Tui
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9,1
4.55/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8,9
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9,4
4.55/5

Boek vandaag jouw vliegtickets naar Palermo

TUI
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.55/5
De Jong Intra
Op dit moment zijn er 127 vakanties beschikbaar.
9,4
4.55/5
Suntip
SUNtip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
VakantieDiscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.55/5
D-Reizen
Op dit moment zijn er 196 vakanties beschikbaar.
8,7
4.2/5

Luchthaven Palermo

Luchthaven Palermo speelt een belangrijke rol in de economie van Sicilië en draagt bij aan de groei van het toerisme op het eiland. Het biedt reizigers een naadloze en comfortabele ervaring met moderne faciliteiten en efficiënte verbindingen met de stad en andere bestemmingen in Sicilië en Europa. Met een breed scala aan luchtvaartmaatschappijen en vliegtickets is Palermo Airport een belangrijke toegangspoort tot Sicilië en een ideale startplaats voor reizigers die dit prachtige eiland willen ontdekken.