Winkelen in Palermo? Dit zijn de leukste winkelstraten

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en één van de grootste steden van Italië. Het is niet alleen bekend om zijn geschiedenis en architectuur, maar ook om zijn winkels en markten. Als je van winkelen houdt, is Palermo een geweldige bestemming om te bezoeken.

Palermo winkelstraten

Een van de beste plekken om te winkelen in Palermo is de Via della Libertà, een brede straat die bekleed is met bomen en gevuld met chique winkels en boetieks. Hier vind je designerwinkels zoals Gucci, Prada en Louis Vuitton, evenals lokale winkels en ambachtelijke winkels. Als je op zoek bent naar kleding, schoenen of accessoires, is dit de plek om naartoe te gaan. Andere bekende winkelstraten zijn De Via Roma, Via Maqueda en Via Ruggera.
Als je op zoek bent naar unieke en handgemaakte items, moet je de wijk Kalsa bezoeken. Hier vind je ambachtelijke winkels en boetieks die handgemaakte sieraden, keramiek en kleding verkopen. Veel van de winkels zijn eigendom van lokale ambachtslieden, dus je krijgt de kans om de makers te ontmoeten en hun werk te zien.

Winkelen op de markten

Een andere geweldige plek om te winkelen in Palermo is de Ballarò-markt, die dateert uit de 9e eeuw. Hier vind je een breed scala aan producten, van vers fruit en groenten tot lokale kaas en vleeswaren. Er zijn ook kraampjes met kleding, sieraden en souvenirs. De markt is een geweldige plek om te proeven van de lokale keuken en om souvenirs te kopen om mee naar huis te nemen.

Etenswaren

Zoek je naar ingrediënten, kruiden of andere etenswaren? Dan is de Mercato del Capo-markt erg leuk om te bezoeken. Hier vind je een groot aanbod aan lokale producten, waaronder verse vis, vlees en kaas, evenals specerijen en olijfolie. Er zijn ook kraampjes met straatvoedsel, waaronder arancini (gefrituurde rijstballen), panelle (kikkererwtenpannenkoeken) en sfincione (Siciliaanse pizza).
Een andere markt die de moeite waard is om te bezoeken is de Vucciria-markt. Het is kleiner dan de Ballarò-markt, maar heeft nog steeds een breed scala aan producten, waaronder vis, vlees, groenten en fruit. Er zijn ook kraampjes met antiek en handwerk, waardoor het een geweldige plek is om unieke souvenirs te vinden.

Het weer op Palermo

Recente blog berichten