Dit viel ons op tijdens een wandeling met streetview door Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Het centrum van Palermo is een van de meest interessante en historisch belangrijke gebieden van de stad. Hier vindt u prachtige kerken, historische gebouwen, levendige markten en een bruisend nachtleven. In dit blogbericht zullen we een diepere duik nemen in het centrum van Palermo en enkele van de meest interessante plekken en activiteiten bespreken.

Belangrijkste plein in het centrum

Een van de belangrijkste pleinen in het centrum van Palermo is Piazza Pretoria. Het plein is omringd door enkele van de meest prachtige gebouwen van de stad, waaronder het Palazzo Pretorio, dat in de zestiende eeuw werd gebouwd. Het hoogtepunt van het plein is echter de Fontana Pretoria, een indrukwekkende fontein die werd gebouwd in de zestiende eeuw. De fontein staat bekend om zijn vele beelden, waarvan er vele naakt zijn. Het is een populaire ontmoetingsplaats voor zowel toeristen als lokale bewoners en er zijn altijd veel straatartiesten en muzikanten te vinden.

Kathedraal van Palermo

Een andere belangrijke bezienswaardigheid in het centrum van Palermo is de kathedraal. De kathedraal van Palermo werd oorspronkelijk gebouwd in de twaalfde eeuw en is sindsdien verschillende keren gerenoveerd en herbouwd. Het is een prachtig voorbeeld van de Arabisch-Normandische architectuur die zo kenmerkend is voor Sicilië. De kathedraal herbergt ook enkele belangrijke kunstwerken, waaronder een altaarstuk van Antonello da Messina.

Wat zeker een bezoek waard is tijdens je verblijf in Palermo is de kerk in het centrum van Palermo San Giovanni degli Eremiti. Deze kerk dateert uit de twaalfde eeuw en heeft een opvallend rode koepel die afsteekt tegen de blauwe Siciliaanse lucht. Het interieur van de kerk is eenvoudig maar mooi, met enkele belangrijke kunstwerken en fresco’s.

Een levendige markt

Een van de meest levendige en interessante plekken in het centrum van Palermo zijn de markten. Er zijn verschillende markten in de stad, waaronder de Mercato di Ballarò, de Mercato del Capo en de Mercato della Vucciria. Deze markten zijn gevuld met kraampjes die alles verkopen, van verse groenten en fruit tot vis, vlees en kaas. Het is een geweldige plek om te bezoeken als u geïnteresseerd bent in het proeven van enkele van de heerlijke lokale gerechten van Palermo.