Ontdek Palermo met de scooter

Palermo, de bruisende hoofdstad van Sicilië, is een stad vol geschiedenis, cultuur en heerlijk eten. Als je op zoek bent naar een avontuurlijke manier om deze stad te ontdekken, dan is een scooter de ideale manier om dat te doen. Met een scooter kun je gemakkelijk door de smalle straatjes navigeren en kun je snel van de ene bezienswaardigheid naar de andere rijden. Hier zijn drie routes die je kunt volgen om Palermo en zijn omgeving te verkennen.

Bekijk Palermo, een dagje op de scooter

Palermo staat vol met historische bezienswaardigheden en deze route neemt je mee langs enkele van de meest indrukwekkende. Begin bij de kathedraal van Palermo, een prachtig voorbeeld van de Arabisch-Normandische architectuur die zo kenmerkend is voor Sicilië. Bezoek daarna het Koninklijk Paleis van Palermo, dat ooit diende als residentie van de Siciliaanse koningen en nu een museum is met een indrukwekkende kunstcollectie. Rijd vervolgens naar de kerk van San Giovanni degli Eremiti, een van de mooiste voorbeelden van de Arabisch-Normandische stijl in Palermo. Rijd tenslotte naar de Capella Palatina, een prachtige kapel die bekend staat om zijn mozaïeken en gebeeldhouwde plafonds.

De kust van Mondello

Als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de stad, dan is een ritje langs de kust van Mondello een perfecte manier om te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Vertrek vanuit het centrum van Palermo en rijd naar het noorden langs de kustlijn. Na ongeveer 20 minuten bereik je Mondello, een charmant stadje dat bekend staat om zijn prachtige strand en helderblauwe water. Neem de tijd om te zwemmen, te zonnebaden of te genieten van een heerlijke maaltijd in een van de vele restaurants langs de kust.

De bergachtige omgeving van Palermo

Als je op zoek bent naar een meer uitdagende route, dan is een ritje door de bergachtige omgeving van Palermo een geweldige optie. Vertrek vanuit het centrum van de stad en rijd naar het zuiden de bergen in. Je komt langs een aantal prachtige dorpjes en steden, zoals Monreale, dat bekend staat om zijn prachtige kathedraal en adembenemende uitzichten over de stad. Stop bij de Jato-vallei, een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn wandelpaden en unieke flora en fauna. Rijd tenslotte terug naar Palermo langs de schilderachtige kustweg, waar je kunt genieten van prachtige uitzichten over de Middellandse Zee.